Prva generacija polaznika

May 15, 2018

Developers-Lab

Dobrodošli

Budući kandidati, želim podijeliti sa vama moje iskustvo prethodnog vođenja kursa. Sve je počelo mojom željom, kao i mojih kolega, da podijelimo naše znanje iz programiranja sa drugima.

Početak kursa

Naš prvi kurs bio je Uvod u Web, a u grupi je bilo 10 polaznika. Predavanja su započela tokom prve nedelje septembra prošle godine. Na ovom kursu, polaznici su prošli kroz osnovne i napredne elemente HTMLa, CSSa, JavaScripta i generalno Weba. Kurs je bio koncipiran tako da su polaznici bili aktivni tokom predavanja, a sama predavanja bila su praktično orijentisana. Glavni fokus je bio je na izradi konkretnih aplikacija. Tokom izrade aplikacija prolazili smo i neophodan teorijski dio. Pred kraj gotovo svakog predavanja, radilo se u paru na nezavršenim djelovima aplikacije. Takav način se u praksi pokazao kao vrlo efikasan za kvalitetno sticanje znanja.

Domaći zadaci i projekti

Osim predavanja, kandidati su dobijali domaće zadatke koji su bili vezani za gradivo koje se radilo tokom časova. Slično kao i predavanja, domaći zadaci su bili praktično orijentisani. Sama izrada ovih zadataka kasnije je svima pomogla pri kreiranju finalnog projekta.

Poslije malo duže od tri mjeseca trajanja kursa, polaznici su predstavili svoje finalne projekte. Učesnici su u paru radili na projektima koji pokrivaju gotovo sve elemente gradiva koje se savladavalo. Ovo su rezultati:

Tim Petar i Nikola (kod): I’m hungry aplikacija
Tim Danilo, Tijana i Elmir (kod): MoviesDB
Tim Luka, Filip, Đerđ (kod): WorldNews

Napredni kursevi

Svi su uspješno prezentovali projekte i prešli na praćenje naprednih kurseva. Jedan dio kandidata opredijelio se za frontend (izradu samog izgleda i interakcija), a druga grupa na backend (rad sa bazama podataka i generalno sa podacima). Ovi kursevi organizovali su se tokom decembra prošle, i januara ove godine. Kandidati koji su odabrali frontend radili su razne aplikacije kroz ReactJS, dok su oni koji više vole da rade sa podacima radili sa NodeJS-om.

Gdje su danas naši polaznici

Nakon završetka ovih kurseva, svi koji su prošli kroz osnovni i napredne kurseve, stekli su vještine zbog kojih je mnogo lakše bilo pronaći posao. Grupa koja je pratila kurseve se pokazala kao jako kvalitetna i svi su dobili ponude za posao. Danas gotovo svi i rade u IT struci.

Đerđ Marđonović: Odličan kurs za sve one koji žele da nadograde svoje znanje ali i da utvrde postojeća. , ETF, danas dio Abago tima, a radi na razvoju backend djelova Abago Web aplikacije

Luka Raičević: Odlično organizovana predavanja. Preporučujem i za početnike i za napredne programere., student PMFa, danas dio Abago tima, radi na razvoju frontend dijela Abago projekta – koristi ReactJT.

Danilo Radović: Kroz kurs sam naučio kako teorijski tako i praktični dio programskog jezika JS. Čak i najkompleksnije stvari predavač je uspio objasniti na jednostavan načim svima shvatljiv i dostupan., student PMFa, danas dio Coinis tima, bavi se frontendom – koristi JavaScript, CSS i ReactJS.

Filip Golović: Kroz kurs predavači uspješno približe programiranje i totalnim početnicima. Idealan tempo i odlična komunikacija sa polaznicima kursa., studenta PMFa, danas dio Coinis timabavi se backend razvojem.

Tijana Radojičić: Detaljna teorijska objašnjenja propraćena sa konkretnim primjerima. Interaktivna predavanja i prijatna atmosfera. Kurs je definitivno ispunio moja očekivanja., student ETFa, danas dio Abago timaradi zajedno sa Filipom na razvoju Coinisa.

Petar Ćetković: Fascinatan način objašnjavanja. Odličan balans teorije i prakse., student PMFa, danas dio Abago timaradi na razvoju Abago bloga kao i na djelovima interfejsa Abago aplikacije.

Nikola Kadić: Idealan spoj fakultetske sistematičnosti i organizacije sa bonusom detaljnog objašnjavanja i vježbe konkretne primjene. , student PMFa, danas dio Coinis timaradi na vrlo kompleksnim segmentima u Coinis-u gdje se bavi kompjutersom vizijom.

 

P.S. Jesam li uspio da vas nagovorim da se prijavite na neki od kurseva, nije da se nisam potrudio? 🙂

Ako sam vas imalo zainteresovao, možete da vidite našu kompletnu listu kurseva na sledećem linku