Često postavljana pitanja

Da, nakon uspješnog završetka kursa, svim polaznicima će biti dodijeljena uvjerenja, koja potvrđuju njihovo učešće i stečena znanja. Uslov za dobijanje uvjerenja je da budete prisutni na 90% predavanja/vježbi. Trenutno smo u procesu dobijanja sertifikacije od Ministarstva prosvjete za validnost sertifikata.

Zavisi od kursa koji ste odabrali. Najčešće kurs ne traje duže od 3 mjeseca.

Predavanja za “Uvod u veb programiranje” će se održavati tokom vikenda, subotom od 12h do 14h.*

Predavanja za “Programiranje u Pythonu”, će biti organizovana subotom od 17:00h do 19:30h i srijedom od 19:00h do 20:30h.*

*Termini su odabrani tako da budu pristupačna svima, uključujući i one koji su zaposleni tokom radne sedmice.

Da, preporučujemo da ponesete svoj laptop kako ne biste morali da gubite vrijeme, ako nemate neki program na računaru koji je već u sali.

U slučaju da ne posjedujete vaš laptop, a niste u mogućnosti da ga nabavite, možemo ga obezbijediti za vas u periodu održavanja nastave.

Taj termin se odnosi, kao što i samo ime kaže, programiranje u paru. Kandidati će sa raditi tokom predavanja i zadatke, vježbe, projekte, zajedno sa polaznicima.

Prijemni test se sastoji iz teorijskog dijela i zadataka. Zadaci: algoritamski zadaci (osnovni tipovi podataka, nizovi, stringovi, petlje), a rade se u jednom od programskih jezika: Python, C, C++, JavaScript, Java.

Teorijski dio: nekoliko teorijskih pitanja koja se odnose na opšte poznavanje informatike.

Ovdje možete naći zadatke za vježbanje za pripremu praktičnog dijela prijemnog ispita.

Propušteni časovi koji se oranizuju uživo se ne nadoknađuju, ali predavač sa kandidatom koji je propustio prethodni čas može da prodiskutuje prethodno predavanje tokom pauze za ostale kandidate. Napominjemo da skoro svi kursevi imaju i snimljen sadržaj.

Rad domaćih i projekata se vrednuje, vrlo je preporučljiv za utvrđivanje gradiva. Radi se na prilično praktičnim domaćim zadacima i projektima sa kojima ćete se susreti tokom rada ako budete nastavili da se razvijate u oblasti programiranja.

Odabirom kursa, na samom vrhu stranice se nalazi pdf dokument koji sadži detaljne informacije o odabranom kursu.

Obično organizujemo i kurseve za početnike. Svakako, u okviru mentorskih sesija imamo i obuke za početnike.

Benefiti nakon zavšetka nekog od kurseva su brojni, ali skoro sve je na vama. Ako ste završili neki od početnih kurseva dobili ste sliku šta je programiranje, savladali ste osnove nekog programskog jezika, vidjeli ste kako se radi timski, ali ste i dalje na samom početku puta razvoja vaše programerske karijere. U slučaju da ste završili neki od naprednih kurseva, osim što ćete savladati neke naprednije stvari u programiranju i raditi na konkretnim projektima sa kojim ćete se srijetati u praksi, najbolji će dobiti ponudu za zaposlenje u nekoj od naših partnerskih kompanija.

Da, organizujemo i naprednije kurseve. Pratite naše objave da na vrijeme saznate kada će biti otvorene prijave za ovakve kurseve. Takođe, sa mentorom je moguće dogovoriti i naprednije online sesije.

Da, u slučaju da se kandidat tokom kursa istakne sa velikim interesovanjem da kasnije i radi ono što je učio, da i dalje nastavi da se usavršava, dobiće mogućnost probnog rada, nakon kog može da dobije ponudu za posao u nekoj od partnerskih kompanija.

Da, to možete uraditi popunjavanjem forme koja se nalazi na vrhu ove stranice ili slanjem upita na mail [email protected]

Ne možete da neđete odgovor na svoje pitanje? Kontaktirajte sa nama!