Upoznajte nas

DevelopersLab je organizacija koja ima za cilj da edukuje što veći broj ljudi na što kvalitetniji način u oblasti IT-a. Ovim se bavimo duže od godinu dana, a u planu imamo raznovrsne aktivnosti kojim želimo da približimo programiranje svima oko nas i da ga učinimo dostupnim za sve. Kako smo ranije i najavili, krenuli smo i sa snimanjem svih predavanja. U pripremi nam je i platforma za online edukacije kojom želimo da unaprijedimo dostupnost naših predavanja.

Više o organizaciji

Biografije

Stevan Čakić

Predavač i koordinator

Pozdrav. Ja sam Stevan iz Podgorice. Diplomirao sam na PMF-u, u Podgorici 2016. godine, smjer računarske nauke, a 2020. godine magistrirao na Univerzitetu Donja Gorica. Programiranjem se bavim 4 godine. U tom periodu bio sam uključen u više projekata gdje sam koristio razne programske jezike i tehnologije (JavaScript, ReactJS, NodeJS, Python, Django, AWS, PHP, MySQL, MongoDB, itd.) Danas se bavim istraživačkim radom na Univerzitetu Donja Gorica, a naravno svakodnevno se bavim i programiranjem. Ono šta me najviše ispunjava je obuka budućih programera, posebno onih koji imaju veliku želju za učenjem i usavršavanjem. Do sada sam bio predavač na više kurseva sa nekoliko grupa programera, od kojih danas većina radi na prilično izazovnim i kompleksnim projektima, a u kojim sam i ja bio ili sam i dalje uključen.

Nikola Kadić

Predavač

Zdravo, ja sam Nikola. Apsolvent sam Računarskih nauka na Univerzitetu Crne Gore. Volim da istražujem nove tehnologije i isprobavam najbolje načine za rješavanje problema razne prirode. Osim što volim da učim, uživam u prenošenju znanja. Radio sam u raznim oblastima računarskih nauka, poput: grafika 2d, 3d, augmented reality (u webu), informacioni sistemi za humanitarne organizacije, studentske službe, i hotelske grupe, chat i online gaming platforma, prepoznavanje rasporeda stikera na Rubikovoj kocki sa kamere i algoritama za njeno rješavanje, platforme za automatsko testiranje. Izučavam strukture i baze podataka, algoritmiku i DevOps. Volim Python zbog jednostavnosti, širine primjene i podrške ogromne zajednice. Osim inženjerskog posla, interesuje me i preduzetništvo i imam nekoliko startupova koje sa timom razvijam i pripremam za tržište. U slobodno vrijeme plivam ili igram Mobile Legends.

Stefan Miladinović

Predavač

Pozdrav, moje ime je Stefan. Apsolvent sam matematike i računarskih nauka na UCG, odlučio sam da uporedo sa studijama radim kako bih teoriju primijenio u praksi i na najbolji način usavršio svoje znanje. Dio sam mladog IT tima gdje radim na razvoju naprednih aplikacija, uglavnom za Web. Moj reon djelovanja je najčešće razvoj interfejsa za web. Od nedavno sam se posvetio i razvoju beckenda za manje aplikacije. U slobodno vrijeme se, takođe, bavim dizajnom. Kao i većina programera, svakodnevno pratim nove standarde i tehnologije u programiranju. Sve što sam do sada naučio volim da podijelim sa kolegama pa se od nedavno bavim i mentorstvom mladih programera.

Tamara Jelić

HR i marketing

Zdravo. Moje ime je Tamara. Nisam predavač, ali sam tu da vam pomognem oko svih pitanja i informacija vezanih za kurseve. Završila sam engleski jezik, smjer književnost, ali sam svoju karijeru profesora odložila za neko mirnije vrijeme i odlučila da se posvetim marketingu. S toga, Developers Labu pomažem da dođe do što većeg broja ljudi. Programiranjem se ne bavim, ali me svijet informacionih tehnologija zanima već nekoliko godina. Uvijek imam veliku želju za učenjem, i sama ću pohađati neke od kurseva ili radionica, jer Developers Lab pruža mogućnost svima da nauče osnove programiranja i da se usmjere onamo gdje se najbolje pronalaze.

Aida Ismailisufi

Predavač

Pozdrav. Ja sam Aida iz Podgorice. Biću predavač na kursu Uvod u programiranje (Python). Diplomirala sam na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije 2018. godine, na kojem nastavljam i magistarske studije. Kao Data Reporting Analyst se bavim različitim aspektima razvoja u IT-u. Radom u timu mladih programera sam znatno proširila svoje znanje i izrazila želju da to znanje prenesem i na osobe koje žele da uđu u svijet informatike. U slobodno vrijeme se bavim usavršavanjem baza podataka i analize sistema.

Balša Lazarević

Predavač

Zdravo, ja sam Balša. Apsolvent sam na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, a de facto programer od 2013. godine. Na početku studija sam počeo profesionalno da se bavim programiranjem i imam sreću da često radim na zanimljivim projektima kao i tehnologijama. Volim timski rad zato što pruža jedinstvenu mogućnost razmjene znanja i iskustava. Za mene, idealno slobodno vrijeme podrazumijeva more, šah i Xbox.