Upoznajte nas

DevelopersLab je organizacija koja ima za cilj da edukuje što veći broj ljudi na što kvalitetniji način u oblasti IT-a. Ovim se bavimo duže od godinu dana, a u planu imamo raznovrsne aktivnosti kojim želimo da približimo programiranje svima oko nas i da ga učinimo dostupnim za sve. Kako smo ranije i najavili, krenuli smo i sa snimanjem svih predavanja. U pripremi nam je i platforma za online edukacije kojom želimo da unaprijedimo dostupnost naših predavanja.

Više o organizaciji

Biografije

Stevan Čakić

Predavač i koordinator

Pozdrav. Ja sam Stevan iz Podgorice. Diplomirao sam na PMF-u, u Podgorici 2016. godine, smjer računarske nauke, a 2020. godine magistrirao na Univerzitetu Donja Gorica. Programiranjem se bavim 4 godine. U tom periodu bio sam uključen u više projekata gdje sam koristio razne programske jezike i tehnologije (JavaScript, ReactJS, NodeJS, Python, Django, AWS, PHP, MySQL, MongoDB, itd.) Danas se bavim istraživačkim radom na Univerzitetu Donja Gorica, a naravno svakodnevno se bavim i programiranjem. Ono šta me najviše ispunjava je obuka budućih programera, posebno onih koji imaju veliku želju za učenjem i usavršavanjem. Do sada sam bio predavač na više kurseva sa nekoliko grupa programera, od kojih danas većina radi na prilično izazovnim i kompleksnim projektima, a u kojim sam i ja bio ili sam i dalje uključen.

Nikola Kadić

Predavač

Zdravo, ja sam Nikola. Apsolvent sam Računarskih nauka na Univerzitetu Crne Gore. Volim da istražujem nove tehnologije i isprobavam najbolje načine za rješavanje problema razne prirode. Osim što volim da učim, uživam u prenošenju znanja. Radio sam u raznim oblastima računarskih nauka, poput: grafika 2d, 3d, augmented reality (u webu), informacioni sistemi za humanitarne organizacije, studentske službe, i hotelske grupe, chat i online gaming platforma, prepoznavanje rasporeda stikera na Rubikovoj kocki sa kamere i algoritama za njeno rješavanje, platforme za automatsko testiranje. Izučavam strukture i baze podataka, algoritmiku i DevOps. Volim Python zbog jednostavnosti, širine primjene i podrške ogromne zajednice. Osim inženjerskog posla, interesuje me i preduzetništvo i imam nekoliko startupova koje sa timom razvijam i pripremam za tržište. U slobodno vrijeme plivam ili igram Mobile Legends.

Tamara Jelić

HR i marketing

Zdravo. Moje ime je Tamara. Nisam predavač, ali sam tu da vam pomognem oko svih pitanja i informacija vezanih za kurseve. Završila sam engleski jezik, smjer književnost, ali sam svoju karijeru profesora odložila za neko mirnije vrijeme i odlučila da se posvetim marketingu. S toga, Developers Labu pomažem da dođe do što većeg broja ljudi. Programiranjem se ne bavim, ali me svijet informacionih tehnologija zanima već nekoliko godina. Uvijek imam veliku želju za učenjem, i sama ću pohađati neke od kurseva ili radionica, jer Developers Lab pruža mogućnost svima da nauče osnove programiranja i da se usmjere onamo gdje se najbolje pronalaze.

Aida Ismailisufi

Predavač

Pozdrav. Ja sam Aida iz Podgorice. Biću predavač na kursu Uvod u programiranje (Python). Diplomirala sam na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije 2018. godine, na kojem nastavljam i magistarske studije. Kao Data Reporting Analyst se bavim različitim aspektima razvoja u IT-u. Radom u timu mladih programera sam znatno proširila svoje znanje i izrazila želju da to znanje prenesem i na osobe koje žele da uđu u svijet informatike. U slobodno vrijeme se bavim usavršavanjem baza podataka i analize sistema.

Tijana Radojičić

Predavač

Zdravo! Moje ime je Tijana. U Developers Lab timu sam predavač na kursevima Uvod u programiranje, Uvod u web programiranje i Backend development. Diplomirala sam na Elektrotehničkom fakultetu, smjer elektronika. Programiranje učim od srednje škole, a u ovoj profesiji sam 4 godine. Trenutno pokrivam poziciju backend developera. Programiranje volim zato što je dinamično i uvijek ima mjesta za napredak i sticanje novih znanja.

Isidora Matović

Marketing i Social Media

Ja sam Isidora, social media manager. Kao neko kome su društvene mreže svakodnevica, uvijek sam u potrazi za novim i inovativnim načinima da angažujem i komuniciram sa našim pratiocima. Digitalno prisustvo shvatam veoma ozbiljno i zato ste uvijek u toku sa svim novim događajima i kursevima koje organizujemo. Volim da istražujem i uživam u potrazi za novim i inovativnim sadržajima i trendovima koji bi bili interesantni i korisni našim pratiocima. U slobodno vrijeme se bavim baletom, volim da provodim vrijeme sa porodicom i prijateljima ili pogledam neku dobru seriju.

Tamara Pavlović

Predavač

Zdravo, ja sam Tamara. Predavačica sam na kursu Nauka o podacima. Dolazim iz Pljevalja, a trenutno živim i radim u Podgorici. Osnovne studije sam završila na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije (UDG), a trenutno sam na drugoj godini master studija Vještačke inteligencije na UDG-u. Radim već dvije godine u Coinisu kao Data Reporting Analyst. Zaljubljena sam u oblast kojom se bavim jer predstavlja neiscrpan izvor novih znanja i uvijek imam ogorman prostor za napredak i dalji razvoj. Jako me usrećuje činjenica da mogu da podijelim svoja znanja i time podstaknem druge da se takođe usavršavaju i napreduju.

Petar Ćetković

Predavač

Vladimir Kontić

Predavač

Anja Pješivac

Predavač