Upoznajte nas

DevelopersLab, powered by Coinis, je organizacija koja ima za cilj da edukuje što veći broj ljudi na što kvalitetniji način u oblasti IT-a. Ovim se bavimo od 2018. godine, a u planu imamo raznovrsne aktivnosti kojima želimo da približimo programiranje svima oko nas i da ga učinimo dostupnim za sve. Pored kurseva, organizujemo i vrlo popularne workshopove koje vode eminentni stručnjaci iz raznih oblasti, uključujući game development, IT, sound design industriju i mnoge druge. Ponosni smo što smo, proteklih godina, uspjeli da obučimo preko 500 ljudi, a interesovanje za pojedine kurseve je veoma veliko.

Često imamo preko 100 aplikacija za jedan kurs, što nas dodatno motiviše da nastavimo sa radom i da unapređujemo kvalitet naših edukativnih programa. Kako smo ranije i najavili, krenuli smo i sa snimanjem svih predavanja. U pripremi nam je i platforma za online edukacije kojom želimo da unaprijedimo dostupnost naših predavanja. Sve naše aktivnosti, uključujući kurseve i radionice, su besplatne za sve polaznike. Smatramo da obrazovanje iz oblasti IT-a treba da bude dostupno svima i zadovoljstvo nam je da možemo da pružimo kvalitetnu edukaciju, koja će pomoći ljudima da razviju svoje karijere u IT sektoru.

Biografije

Stevan Čakić

Predavač i koordinator

Pozdrav. Ja sam Stevan iz Podgorice. Diplomirao sam na PMF-u, u Podgorici 2016. godine, smjer računarske nauke, a 2020. godine magistrirao na Univerzitetu Donja Gorica. Programiranjem se bavim 4 godine. U tom periodu bio sam uključen u više projekata gdje sam koristio razne programske jezike i tehnologije (JavaScript, ReactJS, NodeJS, Python, Django, AWS, PHP, MySQL, MongoDB, itd.) Danas se bavim istraživačkim radom na Univerzitetu Donja Gorica, a naravno svakodnevno se bavim i programiranjem. Ono šta me najviše ispunjava je obuka budućih programera, posebno onih koji imaju veliku želju za učenjem i usavršavanjem. Do sada sam bio predavač na više kurseva sa nekoliko grupa programera, od kojih danas većina radi na prilično izazovnim i kompleksnim projektima, a u kojim sam i ja bio ili sam i dalje uključen.

Nikola Kadić

Predavač

Zdravo, ja sam Nikola. Apsolvent sam Računarskih nauka na Univerzitetu Crne Gore. Volim da istražujem nove tehnologije i isprobavam najbolje načine za rješavanje problema razne prirode. Osim što volim da učim, uživam u prenošenju znanja. Radio sam u raznim oblastima računarskih nauka, poput: grafika 2d, 3d, augmented reality (u webu), informacioni sistemi za humanitarne organizacije, studentske službe, i hotelske grupe, chat i online gaming platforma, prepoznavanje rasporeda stikera na Rubikovoj kocki sa kamere i algoritama za njeno rješavanje, platforme za automatsko testiranje. Izučavam strukture i baze podataka, algoritmiku i DevOps. Volim Python zbog jednostavnosti, širine primjene i podrške ogromne zajednice. Osim inženjerskog posla, interesuje me i preduzetništvo i imam nekoliko startupova koje sa timom razvijam i pripremam za tržište. U slobodno vrijeme plivam ili igram Mobile Legends.

Tamara Jelić

HR i marketing

Zdravo. Moje ime je Tamara. Nisam predavač, ali sam tu da vam pomognem oko svih pitanja i informacija vezanih za kurseve. Završila sam engleski jezik, smjer književnost, ali sam svoju karijeru profesora odložila za neko mirnije vrijeme i odlučila da se posvetim marketingu. S toga, Developers Labu pomažem da dođe do što većeg broja ljudi. Programiranjem se ne bavim, ali me svijet informacionih tehnologija zanima već nekoliko godina. Uvijek imam veliku želju za učenjem, i sama ću pohađati neke od kurseva ili radionica, jer Developers Lab pruža mogućnost svima da nauče osnove programiranja i da se usmjere onamo gdje se najbolje pronalaze.

Aida Ismailisufi

Predavač

Pozdrav. Ja sam Aida iz Podgorice. Biću predavač na kursu Uvod u programiranje (Python). Diplomirala sam na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije 2018. godine, na kojem nastavljam i magistarske studije. Kao Data Reporting Analyst se bavim različitim aspektima razvoja u IT-u. Radom u timu mladih programera sam znatno proširila svoje znanje i izrazila želju da to znanje prenesem i na osobe koje žele da uđu u svijet informatike. U slobodno vrijeme se bavim usavršavanjem baza podataka i analize sistema.

Tijana Radojičić

Predavač

Zdravo! Moje ime je Tijana. U Developers Lab timu sam predavač na kursevima Uvod u programiranje, Uvod u web programiranje i Backend development. Diplomirala sam na Elektrotehničkom fakultetu, smjer elektronika. Programiranje učim od srednje škole, a u ovoj profesiji sam 4 godine. Trenutno pokrivam poziciju backend developera. Programiranje volim zato što je dinamično i uvijek ima mjesta za napredak i sticanje novih znanja.

Vladimir Kontić

Predavač

Formalno obrazovanje stekao sam na odsjeku za računarske nauke PMF-a. U IT industriji radim 4 godine, najviše na poziciji backend web developera. Radeći na kreiranju i unapređivanju različitih aplikacija i informacionih sistema, bilo kroz privatni ili angažman u kompaniji, stekao sam iskustvo u mnogim programskim jezicima i frameworcima, a u svakodnevici najviše koristim Python i pripadajuće frameworke (Django, FastAPI, Flask).

Izazovnost rješavanja logičkih problema, mogućnost kreativnog izraza, kompetetivno okruženje i dinamčna industrija koja podstiče usavršavanje neki su od razloga zbog kojih uživam u poslu programera. Svojim angažmanom u ulozi predavača nastojim dati mjerljiv doprinos razvoju naše IT zajednice i pospiješiti prenos znanja koji je, uostalom, uvijek dvosmjeran.

Tamara Pavlović

Predavač

Zdravo, ja sam Tamara. Predavačica sam na kursu Nauka o podacima. Dolazim iz Pljevalja, a trenutno živim i radim u Podgorici. Osnovne studije sam završila na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije (UDG), a trenutno sam na drugoj godini master studija Vještačke inteligencije na UDG-u. Radim već dvije godine u Coinisu kao Data Reporting Analyst. Zaljubljena sam u oblast kojom se bavim jer predstavlja neiscrpan izvor novih znanja i uvijek imam ogorman prostor za napredak i dalji razvoj. Jako me usrećuje činjenica da mogu da podijelim svoja znanja i time podstaknem druge da se takođe usavršavaju i napreduju.

Anja Pješivac

Predavač

Zdravo! Moje ime je Anja. Osnovne studije sam završila na Prirodno-matematičkom fakultetu, smjer računarske nauke. Trenutno pokrivam poziciju frontend developera. U Developers Lab timu sam predavačica na kursu Uvod u web programiranje. Oduvijek sam voljela mozgalice i imala strpljenja za njih, a programiranje mi pruža priliku da se izazovem svakog dana rješavanjem novih problema. Presrećna sam što ćemo zajedno učiti i napredovati u ovom uzbudljivom polju!

Petar Ćetković

Predavač

Zdravo! Ja sam Petar i trenutno radim kao full stack developer. Završio sam osnovne studije na PMF-u, smjer računarske nauke.
Još od srednje škole sam zavolio programiranje i oprobao sam se u različitim tehnologijama. Uživam u predavanju i komunikaciji sa ljudima, prenoseći znanje.
Kad nisam zauzet poslom, u slobodno vrijeme volim da se opustim svirajući gitaru. Muzika je moja strast i sviranje mi pruža kreativno ispuštanje. Takođe, obožavam košarku i često se nađem na terenu, igrajući sa prijateljima i uživajući u timskom duhu.

Jovan Popovic

Jovan Popović

Predavač asistent

Zdravo, ja sam Jovan. Student sam Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije (UDG), a u Coinisu radim vec dvije godine kao Developer / Scrum Master, gdje sam za cilj postavio da dostignem senioritet prije kraja studija. Poceo sam se baviti programiranjem jos tokom srednje skole, stoga imam temeljno poznavanje Frontend i Backend tehnologija. Kaze se da je informacija jedini resurs koji se dijeljenjem siri, zato sam tu da svoje znanje i iskustvo prenesem i pomognem drugima koji imaju strast ka ovoj industriji. Toblerone su mi omiljeni slatkis, od hobija volim da igram sah, ali nisam ni priblizno dobar u njemu kao u stoni fudbalu.

Isidora Matović

Marketing i Social Media

Ja sam Isidora, social media manager. Kao neko kome su društvene mreže svakodnevica, uvijek sam u potrazi za novim i inovativnim načinima da angažujem i komuniciram sa našim pratiocima. Digitalno prisustvo shvatam veoma ozbiljno i zato ste uvijek u toku sa svim novim događajima i kursevima koje organizujemo. Volim da istražujem i uživam u potrazi za novim i inovativnim sadržajima i trendovima koji bi bili interesantni i korisni našim pratiocima. U slobodno vrijeme se bavim baletom, volim da provodim vrijeme sa porodicom i prijateljima ili pogledam neku dobru seriju.