Upoznajte nas

Developers Lab, powered by Coinis, je organizacija koja se bavi pružanjem visokokvalitetne edukacije u IT sektoru sa ciljem da znanje učini dostupnim za svakoga. Od 2018. godine, organizacija obogaćuje IT zajednicu kroz različite aktivnosti, teži da programiranje približi širokoj javnosti i omogući pristupačnost znanja svima. Kursevi i radionice, vođeni od strane eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti kao što su IT, game development, sound design, cyber security, privlače veliki broj zainteresovanih – često preko 100 aplikacija po kursu.

Posvećenost edukaciji se odražava i u broju obučenih ljudi, koji premašuje 500. U pripremi je i platforma za online edukacije kojom će se unaprijediti dostupnost predavanja. Sve aktivnosti, uključujući kurseve i radionice, su besplatne za sve polaznike. Obrazovanje iz oblasti IT-a treba da bude dostupno svima i Developers Lab radi na tome da pruži kvalitetnu edukaciju, koja će pomoći ljudima da razviju svoje karijere u IT sektoru.

Biografije

Stevan Čakić

Predavač i koordinator

Stevan je diplomirao na PMF-u, u Podgorici 2016. godine, smjer računarske nauke, a 2020. godine magistrirao na Univerzitetu Donja Gorica. Programiranjem se bavi 10 godina. U tom periodu bio je uključen u više projekata gdje je koristio razne programske jezike i tehnologije (JavaScript, ReactJS, NodeJS, Python, Django, AWS, PHP, MySQL, MongoDB, itd.) Danas se bavi istraživačkim radom na Univerzitetu Donja Gorica, a naravno svakodnevno se bavi i programiranjem. Ono šta ga najviše ispunjava je obuka budućih programera, posebno onih koji imaju veliku želju za učenjem i usavršavanjem. Do sada je bio predavač na više kurseva sa nekoliko grupa programera, od kojih danas većina radi na prilično izazovnim i kompleksnim projektima, a u kojima je i on bio ili je i dalje uključen.

Nikola Kadić

Predavač

Nikola je apsolvent Računarskih nauka na Univerzitetu Crne Gore. Voli da istražuje nove tehnologije i isprobava najbolje načine za rješavanje problema razne prirode. Osim što voli da uči, uživa u prenošenju znanja. Radio je u raznim oblastima računarskih nauka, poput: grafika 2d, 3d, augmented reality (u webu), informacioni sistemi za humanitarne organizacije, studentske službe, i hotelske grupe, chat i online gaming platforma, prepoznavanje rasporeda stikera na Rubikovoj kocki sa kamere i algoritama za njeno rješavanje, platforme za automatsko testiranje. Izučava strukture i baze podataka, algoritmiku i DevOps. Voli Python zbog jednostavnosti, širine primjene i podrške ogromne zajednice. Osim inženjerskog posla, interesuje ga i preduzetništvo i ima nekoliko startupova koje sa timom razvija i priprema za tržište. U slobodno vrijeme pliva ili igra Mobile Legends.

Tamara Jelić

HR i marketing

Tamara nije predavačica, ali je tu da nam pomogne oko svih pitanja i informacija u vezi sa kursevima. Završila je engleski jezik, smjer književnost, ali je svoju karijeru profesora odložila za neko mirnije vrijeme i odlučila da se posveti marketingu. S toga, Developers Labu pomaže da dođe do što većeg broja ljudi. Programiranjem se ne bavi, ali je svijet informacionih tehnologija zanima već nekoliko godina. Uvijek ima veliku želju za učenjem, i sama je pohađala neke od kurseva ili radionica, jer Developers Lab pruža mogućnost svima da nauče osnove programiranja i da se usmjere onamo gdje se najbolje pronalaze.

Aida Ismailisufi

Predavačica

Aida je predavačica na kursu Uvod u programiranje (Python). Diplomirala je na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije 2018. godine, na kojem nastavlja i magistarske studije. Kao Data Reporting Analyst se bavi različitim aspektima razvoja u IT-u. Radom u timu mladih programera je znatno proširila svoje znanje i izrazila želju da to znanje prenese i na osobe koje žele da uđu u svijet informatike. U slobodno vrijeme se bavi usavršavanjem baza podataka i analize sistema.

Tijana Radojičić

Predavačica

Tijana je u Developers Lab timu predavačica na kursevima Uvod u programiranje, Uvod u web programiranje i Backend development. Diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu, smjer elektronika. Programiranje uči od srednje škole, a u ovoj profesiji je 4 godine. Trenutno pokriva poziciju backend developera. Programiranje voli zato što je dinamično i uvijek ima mjesta za napredak i sticanje novih znanja.

Vladimir Kontić

Predavač

Formalno obrazovanje stekao je na odsjeku za računarske nauke PMF-a. U IT industriji radi 4 godine, najviše na poziciji backend web developera. Radeći na kreiranju i unapređivanju različitih aplikacija i informacionih sistema, bilo kroz privatni ili angažman u kompaniji, stekao je iskustvo u mnogim programskim jezicima i frameworcima, a u svakodnevici najviše koristi Python i pripadajuće frameworke (Django, FastAPI, Flask).

Izazovnost rješavanja logičkih problema, mogućnost kreativnog izraza, kompetetivno okruženje i dinamčna industrija koja podstiče usavršavanje neki su od razloga zbog kojih uživa u poslu programera. Svojim angažmanom u ulozi predavača nastoji dati mjerljiv doprinos razvoju naše IT zajednice i pospiješiti prenos znanja koji je, uostalom, uvijek dvosmjeran.

Tamara Pavlović

Predavačica

Tamara je predavačica na kursu Nauka o podacima. Dolazi iz Pljevalja, a trenutno živi i radi u Podgorici. Osnovne studije je završila na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije (UDG), a trenutno je na drugoj godini master studija Vještačke inteligencije na UDG-u. Radi već dvije godine u Coinisu kao Data Reporting Analyst. Zaljubljena je u oblast kojom se bavi, jer predstavlja neiscrpan izvor novih znanja i uvijek ima ogorman prostor za napredak i dalji razvoj. Jako je usrećuje činjenica da može da podijeli svoja znanja i time podstakne druge da se takođe usavršavaju i napreduju.

Anja Pješivac

Predavačica

Anja je osnovne studije završila na Prirodno-matematičkom fakultetu, smjer računarske nauke. Trenutno pokriva poziciju frontend developera. U Developers Lab timu je predavačica na kursu Uvod u web programiranje. Oduvijek je voljela mozgalice i imala strpljenja za njih, a programiranje joj pruža priliku da se izazove svakog dana rješavanjem novih problema. Presrećna je što će zajedno sa polaznicima učiti i napredovati u ovom uzbudljivom polju!

Petar Ćetković

Predavač

Petar trenutno radi kao full stack developer. Završio je osnovne studije na PMF-u, smjer računarske nauke.
Još od srednje škole je zavolio programiranje i oprobao se u različitim tehnologijama. Uživa u predavanju i komunikaciji sa ljudima, prenoseći znanje. Kada nije zauzet obavezama na poslu, voli da provodi slobodno vrijeme opuštajući se uz sviranje gitare. Muzika mu je strast, a sviranje predstavlja kreativni način opuštanja. Takođe, strastven je ljubitelj košarke i često provodi vrijeme na terenu igrajući s prijateljima, uživajući u igri i timskom duhu.

Jovan Popovic

Jovan Popović

Predavač asistent

Jovan je student Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije (UDG), a u Coinisu radi već dvije godine kao Developer / Scrum Master, gdje je za cilj postavio da dostigne senioritet prije kraja studija. Počeo se baviti programiranjem jos tokom srednje škole, stoga ima temeljno poznavanje Frontend i Backend tehnologija. Kaže se da je informacija jedini resurs koji se dijeljenjem širi, zato je on tu da svoje znanje i iskustvo prenese i pomogne drugima koji imaju strast ka ovoj industriji. Toblerone su mu omiljeni slatkiš, od hobija voli da igram šah, ali nije ni priblizno dobar u njemu kao u stonom fudbalu.

Isidora Matović

Marketing i Social Media

Isidora je naša social media manager. Kao neko kome su društvene mreže svakodnevica, uvijek je u potrazi za novim i inovativnim načinima da angažuje i komunicira sa našim pratiocima. Digitalno prisustvo shvata veoma ozbiljno i zato ste uvijek u toku sa svim novim događajima i kursevima koje organizujemo. Voli da istražuje i uživa u potrazi za novim i inovativnim sadržajima i trendovima koji bi bili interesantni i korisni našim pratiocima. Voli umjetnost, balet je njena strast, dok vrijeme provedeno sa prijateljima i porodicom opisuje kao neprocjenjive trenutke.