Informacije o kursu

Nivo:

Srednji/Napredni

Početak:

4. septembar (11. septembar drugi dio)

Trajanje:

5 nedelja

Broj polaznika:

30

Prijave do:

28. avgusta (samo za drugi dio do 7. septembra)

Predavač:

Developers Lab Tim

Cijena:

Besplatno

Ljetnja škola veb programiranja

Napomena: Prijave za prvi dio ljetnje škole su zatvorene. Međutim, prijave za drugi dio i dalje traju (Django ili ReactJS).

Dobro došli na našu Ljetnju školu programiranja! Ova obuka, struktuirana je u tri dijela, a pruža priliku da steknete temeljno znanje iz HTML-a, CSS-a i JavaScript-a, a zatim nastavite sa naprednim temama kao što su ReactJS ili Django i baze podataka i na kraju da pokažete svoje vještine kroz finalni projekat.

👉 Agendu kompletne obuke možete pronaći na sljedećem linku Ljetnja skola veb programiranja – plan

Molimo vas da agendu pročitate pažljivo i detaljno. Da biste bili primljeni na ljetnju školu biće potrebno da položite prijemni test koji će biti održan 30. avgusta od 10:15 h u sali Coinis Hub, Elektrotehnički fakultetu, Univerzitet Crna Gora za prijave do 28. avgusta, a za naknadne prijave 8. septembra od 18 h u sali Coinis Hub ili Coinis kancelarija (dobićete naknadno mail sa detaljima). Ova obuka nije namijenjena za nekoga ko je imao malo ili nije uopšte imao dodira sa programiranjem.

Prva sedmica ljetnje škola će pokriti osnove veb programiranja. Koristeći HTML naučićete kako da dodate različite tipove sadržaja na veb stranicu, a uz pomoć CSS-a kako da taj sadržaj stilizirate i učinite vizualno privlačnim. JavaScript će dodati složenost i interaktivnost na vaše stranice, uzdižući ih na novi nivo.

Nakon prve nedelje, kandidati će dalje razvijati vještine u jednom od dva pravca i to:

  • Razvoj interfejsa web i mobilnih aplikacija (ReactJS)
  • Obrada podataka (Django i baze podataka)

Ako odlučite da se specijalizujete za razvoj interfejsa koristeći ReactJS, kroz intezivnu obuku u trajanju od pet dana upoznaćete se sa jednim od najviše korišćenih JavaScript paketa za kreiranje veb aplikacija. Radićemo na tome kako se  koristi ReactJS za stvaranje sofisticiranih, efikasnih i kvalitetnih web aplikacija.

Za one koji su zainteresovani za obradu podataka, naš kurs Django vam omogućava da produbite svoje razumijevanje web razvoja. Preći ćete širok spektar tema, uključujući modeliranje baza podataka, kreiranje RESTful API-ja i testiranje vaših Django aplikacija.

Nakon završetka dijela obuke, koji se odnosi na predavanja i vježbe, slijedi finalni projekat, gdje će se frontend i backend programeri udružiti da rade na stvarnim projektima. Ovo pruža dragocjeno industrijsko iskustvo, pokazujući kako teorija naučena tokom časova može biti primijenjena u praksi.

Predavači na ljetnjoj školi su: Stevan Čakić, Petar Ćetković, Nikola Kadić, Vladimir Kontić, Tijana Radojičić, Anja Pješivac, Jovan Popović.

Prijave za našu Ljetnju školu programiranja su otvorene do 28. avgusta, 23:59 h, odnosno do 7. septembra 23:59 h ako se prijavljujete samo za drugi dio. Ljetnja škola će zvanično početi 4. septembra, dok će drugi dio početi 11. septembra. Ovo je izuzetna prilika za sve koji su zainteresovani da prošire svoje znanje i vještine u programiranju. Radujemo se vašem učešću!

Napomena: Za one koji se istaknu svojim angažmanom i stručnošću tokom kursa, otvara se posebna prilika. Naime, najtalentovaniji kandidati će dobiti priliku da provedu mjesec dana probnog rada unutar naše kompanije, Coinis. Ovo je odlična prilika da se stekne dragocjeno iskustvo i da se napravi prvi korak u svijetu profesionalnog programiranja. Oni koji budu pokazali najviše kvaliteta dobiće mogućnost da ostvare radni odnos u ovoj kompaniji.

Projekat je finansiran od strane Fonda za inovacije Crne Gore u okviru programa za podsticanje razvoja inovacione kulture i organizaciju edukacija u oblastima pametne specijalizacije Crne Gore.

Ostali kursevi