Informacije o kursu

Nivo:

osnovni/srednji

Početak:

18. maja

Trajanje:

7-8 nedjelja

Broj polaznika:

20

Prijave do:

9. maja

Predavač:

Nikola Kadić, Vladimir Kontić

Cijena:

besplatno

Razvoj veb aplikacija, backend usmjerenje – FastAPI

Kurs FastAPI, namijenjen je svima koji žele da prošire svoje vještine u razvoju backend aplikacija. Ova obuka se oslanja na znanja makar jednog programskog jezika i nekog osnovnog iskustva – da ste napravili na primjer kalkulator ili neku konzolnu aplikaciju. Očekujemo i da su vam poznati HTML, CSS, JavaScript i Python. Planirano je održavanje prijemnog ispita na kojem će se ova predznanja provjeriti.

U nastavku ćemo pokušati da vam pomognemo da se odlučite da li je ovo obuka za vas, šta ćete naučiti kroz ovu obuku, koji su ključni ciljevi obuke, i slično.

Šta treba da znam prije obuke?

Ova obuka je idealna ako već imate osnovno znanje u programiranju i iskustvo sa HTML, CSS, JavaScript i Python.

Šta ću učiti tokom obuke?

Obuka stavlja akcenat na osnovne koncepte za bekend specijalizaciju. Ističemo modelovanje baza podataka, dobre prakse u pisanju i organizaciji koda i usmjerenje na praktičnost – tokom kursa napravićete više projekata jer vjerujemo da je iskustvo najbitnije za izgradnju samopouzdanja mladog programera. Osim ovoga, radićete u paru ili timu i steći bitne vještine za budući posao. Ovdje možete vidjeti opširnije šta sve podrazumijevamo: https://roadmap.sh/backend.

Zašto FastAPI?

FastAPI je popularan minimalan python web framework za pravljenje web aplikacija. Oslanja se na ogromnu python zajednicu i neke od najpoznatijih paketa za validaciju, serijalizaciju i obradu podataka. Minimalan je i za razliku od Djanga ne dolazi sa već odlučenim sistemima za autentifikaciju, administraciju i ORM-om. Ovim očekujemo da će polaznici obuke imati bolje razumijevanje pojedinačnih funkcionalnosti, njihovih alternativa i slično.

Osim ovoga, FastAPI je prepoznat po performansama i podršci za asinhrone obrade.Šta ću moći nakon obuke?Poznavaćete alate i tehnologije obuhvaćene kursom, ali i koncepte i dobre prakse dovoljne da pravite manje aplikacije samostalno ili u timu, koje podrazumijevaju pravljenje programskih interfejsa za aplikacije – API.

 

Pred sam kraj kursa, slijedi finalni projekat, gdje će se frontend i backend programeri udružiti da rade na realnim projektima. Ovo pruža dragocjeno industrijsko iskustvo, pokazujući kako teorija naučena tokom časova može biti primijenjena u praksi. Najistaknutiji kandidati, nakon završetka obuke i rada na projektima, imaće priliku da započnu rad u jednoj od naših partnerskih kompanija na period od mjesec dana tokom avgusta. Takođe, pojedini polaznici koji se izdvoje svojim radom i posvećenošću, dobiće priliku za praksu u partnerskim kompanijama tokom ljetnjeg perioda.

Napomena: Prije početka obuke, biće održan praktični prijemni test. Prijemni test će biti održan 12. maja, a tačan datum, vrijeme i lokacija sa ostalim detaljima biće proslijeđeni na mail iz vaše prijave najkasnije do 10. maja u ponoć. 

Ostali kursevi