Informacije o kursu

Nivo:

osnovni/srednji

Početak:

30. mart, 12h

Trajanje:

2 dana - 8h

Broj polaznika:

30

Prijave do:

28. marta

Predavač:

Tamara Pavlović

Cijena:

besplatno

SQL Radionica sa Tamarom Pavlović

Na dvodnevnoj radionici SQL-a, polaznici će imati priliku da brzo i efikasno uđu u svijet upravljanja bazama podataka. Cilj nam je da u ovom formatu edukacije pružimo jasno razumijevanje osnovnih koncepta SQL-a, stavljajući fokus na praktičnu primjenu i sticanje vještina koje su odmah upotrebljive u realnom radnom okruženju.

Radionica je koncipirana tako da kroz intenzivne sesije predavanja i rada na praktičnim zadacima, učesnici steknu znanje o ključnim aspektima SQL-a, uključujući kreiranje, upravljanje i manipulaciju bazama podataka. Od osnovnih upita za selekciju, ubacivanje, ažuriranje i brisanje podataka, do složenijih tema kao što su spajanje tabela, funkcije agregacije i optimizacija upita, učesnici će naučiti kako da efikasno koriste SQL za rješavanje konkretnih problema.

Detalji radionice:

⏱️Datum i Vrijeme: subota, 30. mart, 12h – 16.30h i nedjelja, 31.mart, 10h – 14h

📍Lokacija: Coinis Hub sala (ETF)

🧑‍💻Predavačica: Tamara Pavlović, Data Analyst, Coinis

✅Broj polaznika: 30

✅Predavanje je BESPLATNO

O predavaču:

Tamara Pavlović je predavačica na našem kursu Nauka o podacima, s bogatim iskustvom kao Data Reporting Analyst u Coinisu, gde se bavi analizom podataka. Kao član Crnogorsko udruženje za vještačku inteligenciju – MAIA, ona aktivno doprinosi zajednici. Drži radionice o vještačkoj inteligenciji za srednjoškolce u sklopu projekata koje organizuje Fondacija “Čini Dobro”. Njena strast za prenosom znanja čini je inspirativnim mentorom za mlade.

SQL (Structured Query Language) je standardizovani jezik specijalizovan za upravljanje i manipulaciju podacima unutar relacijskih baza podataka. Omogućava korisnicima da izvršavaju upite, dodaju, ažuriraju ili brišu podatke, kao i da kreiraju i modifikuju strukturu baza podataka. Pored toga, SQL podržava kompleksne analize i transakcije, čime omogućava efikasno upravljanje velikim količinama podataka i osigurava integritet i sigurnost podataka.

Radionica je namijenjena kako početnicima, tako i onima sa osnovnim predznanjem o bazama podataka, koji žele da prošire svoje vještine i postanu efikasniji u radu sa SQL-om. Kroz ovaj intenzivni mini kurs, učesnici će steći ne samo teorijsko znanje, već i praktične vještine koje će moći odmah da primjene, čime se otvaraju nove mogućnosti za napredovanje u karijeri u IT sektoru, posebno u oblastima koje zahtijevaju rad sa bazama podataka.

Napomena: Predavanja će se održavati u subotu i nedjelju (30. i 31. marta), uživo, u Coinis Hub sali, ETF, Univerzitet Crne Gore.

Ostali kursevi