Informacije o kursu

Nivo:

osnovni/srednji

Početak:

Nedjelja, 11. februar, 10h

Trajanje:

2h

Broj polaznika:

30

Prijave do:

10. februar

Predavač:

Marin Jovanović

Cijena:

besplatno

Sigurnost u cyber prostoru sa Marinom Jovanovićem

Znate li kako da se zaštitite od cyber napada?

Cyber sigurnost je praksa zaštite sistema, mreža i programa od digitalnih napada. Ti cyber napadi obično imaju za cilj pristupanje, mijenjanje ili uništavanje osjetljivih informacija, iznuđivanje novca od korisnika putem ransomware-a ili prekid normalnog poslovanja. Ali, postoji način da se zaštitite!

Za vas smo pripremili posebno predavanje “Sigurnost u Cyber Prostoru“, koje će voditi Marin Jovanović, CTO Exact IT firme, kao naš gostujući predavač.

Kroz predavanje, Marin će vas provesti kroz detaljnu analizu najčešćih cyber prijetnji, objašnjavajući načine na koje zlonamjerni korisnici eksploatišu slabosti u digitalnim sistemima. Još važnije, predavanje će se fokusirati na razvijanje snažne svijesti o sigurnosti i osnaživanju svakog pojedinca da zaštiti svoje digitalne uređaje, bilo da se radi o računarima ili mobilnim telefonima.

Detalji predavanja:

⏱️ Dan i vrijeme: Nedjelja, 11. februar, 10h

📍 Mjesto: Coinis Hub sala (ETF)

✅  Predavanje je BESPLATNO

✅  Broj mjesta je ograničen na 30

Ovo predavanje nije samo teorijsko, već će objasniti i pokazati kako se zaštititi koristeći najbolje prakse u svakodnevnom korišćenju računara i mobilnih telefona, te kako zlonamjeran korisnik može iskoristiti sigurnosne propuste.

Marin Jovanović, istaknuti softverski developer i strastveni edukator, biće naš gostujući predavač na predavanju o cyber sigurnosti. Radio je na projektima kao što su web portali, web stranice, softver za upravljanje sadržajem, bankarski softver, softver za upravljanje odnosima s klijentima, softver za upravljanje dokumentima, softver za planiranje resursa preduzeća, softver za upravljanje lukama, kao i softver za upravljanje klubovima. Sa bogatim iskustvom u razvoju aplikacija i dubokim razumijevanjem najnovijih tehnoloških trendova, Marin obećava predavanje koje spaja teorijsko znanje i praktične vještine, pripremajući polaznike da se suoče i prevaziđu izazove digitalnog doba.

Ostali kursevi