Informacije o kursu

Nivo:

Osnovni/Srednji

Početak:

24. februar

Trajanje:

10 nedelja

Broj polaznika:

20

Prijave do:

15. februar

Predavač:

Nikola Kadić i Vladimir Kontić

Cijena:

Besplatno

Programiranje u Pythonu

Kroz ovaj kurs  imaćete priliku da kroz deset nedelja ovladate osnovama i naprednim konceptima ovog moćnog programskog jezika. Jednan od naših ciljeva je da vam pomognemo da steknete vještine potrebne za uspešnu karijeru u programiranju, uz fokus na praktičnoj primjeni znanja. 

Kroz seriju predavanja i rad na projektima, polaznici će steći praktične vještine u Pythonu. Od osnova Pythona, preko objektno orijentisanog programiranja, do naprednih tema kao što su web skrejping i asinhroni Python. Svaka nedelja donosi nove izazove i projekte, omogućavajući vam da primijenite naučeno u realnim scenarijima. Kroz relativno kratko vrijeme imaćete priliku da od početnika dođete do Python eksperta. Bez obzira na prethodno iskustvo, kurs je dizajniran da vas vodi kroz sve faze učenja Pythona. 

Python je jedan od najpopularnijih programskih jezika danas, poznat po svojoj jednostavnosti i svestranosti. Koristi se u različitim oblastima, od veb razvoja, preko naučnih i numeričkih izračunavanja, do vještačke inteligencije i mašinskog učenja. Kroz ovaj kurs, istražićete kako Python olakšava rad sa podacima, automatizaciju zadataka, i razvoj kompleksnih aplikacija. Polaznici će naučiti da pišu čist i efikasan kod, rade sa različitim tipovima podataka, koriste biblioteke za obradu podataka, te razvijaju GUI aplikacije i web skrejpere. Pridružite se našem kursu i postanite dio rastuće globalne Python zajednice. Ovaj kurs će vam pružiti temelj za dalje usavršavanje i otvoriti vrata brojnim mogućnostima u svetu IT-a.

Nakon uspješnog završetka prvog dijela, naši kandidati će dobiti priliku da se dalje usavršavaju kroz kurs za backend razvoj aplikacija (FastAPI). 

U drugom dijelu, koji će biti naknadno najavljen, nakon završetka osnovnih i naprednijih djelova kursa, koji se odnosi na predavanja i vježbe, slijedi finalni projekat, gdje će se frontend i backend programeri udružiti da rade na realnim projektima. Ovo pruža dragocjeno industrijsko iskustvo, pokazujući kako teorija naučena tokom časova može biti primijenjena u praksi. Najistaknutiji kandidati, nakon završetka obuke i rada na projektima, imaće priliku da započnu rad u jednoj od naših partnerskih kompanija na period od tri mjeseca. Takođe, pojedini polaznici koji se izdvoje svojim radom i posvećenošću, dobiće priliku za praksu u partnerskim kompanijama tokom ljetnjeg perioda.

Napomena: za sve prijavljene na kurs, prijemni test će se organizovati 17. februara od 17 h u sali Coinis Hub, sala na Elektrotehničkom fakultetu, Univerzitet Crna Gora. Predavanja, odnosno konsultacije će se održavati subotom, uživo, od 17 h u Coinis Hub sali, ETF, Univerzitet Crne Gore, a dodatni termin tokom radne nedelje će biti naknadno određen (vjerovatno od 18 h do 20 h, ali je potrebno odrediti dan).

Ostali kursevi