Informacije o kursu

Nivo:

Osnovni-srednji

Početak:

13. oktobar 2019.

Trajanje:

4 nedelje

Broj polaznika:

12

Prijave do:

10. oktobra 2019.

Predavač:

Stevan Čakić

Cijena:

Završen

Kreiranje igara kroz JavaScript

Preuzmite plan kursa

Plan – Pravljenje igara kroz JavaScript

Jeste li se ikada zapili: “Kako je uspio neko da napravi ovako dobru igru”? Da li ste se do sada bavili programiranje, a da znanje koje ste stekli niste iskoristili da napravite nešto interesantno?

Kroz ovaj kratki kurs želim da vam pokažem kako možete da iskoriste ono što ste učili na časovima matematike i programiranje u pravljenju igara. Na samom početku upoznaćete se sa osnovama programskog jezika JavaScript, kao i sa Canvas-om. Nakon toga počećemo da kreiramo igre. O čemu je riječ neću vam još reći, to je za sada tajna. Na samom kraju, kandidati će imati nedelju dana da u timu po dvoje, naprave igru koju će prezentovati u 5. nedelji (trebalo bi da to bude 10. novembar) i na taj način pokazati šta su naučili tokom kursa. Za one koji uspješno naprave igru, pripremićemo i sertifikate.

 

 

Prvi domaći zadatak je nešto drugačiji od onih što dobijate na času. Potrebno je da pogledate film Indie Game: The Movie

U samoj prijavi za kurs obavezno navedite vaše predznanje vezano za programiranje, na kom programskom jeziku ste do sada radili i šta vas je motivisalo da se prijavite na ovaj kurs.

Napomena: Predavanja su namijenjena samo za srednjoškolce koji žele da nauče nešto o Game Development-u. Nisu namijenjena za potpune početnike, niti za nekog ko se već bavi razvojem igara. Kurs se organizuje u okviru EU Code Week događaja, a sve u svrsi promovisanja programiranja u našem društvu. Kurs će se održati u prostorijama Univerziteta Donja Gorica.

Ostali kursevi