Informacije o kursu

Nivo:

Osnovni-srednji

Početak:

28. jul

Trajanje:

2 dana

Broj polaznika:

20

Prijave do:

26. jula

Predavač:

Mišo Vukčević

Cijena:

Besplatno

Game Development 101 radionica

GAME DEVELOPMENT 101

Plan radionice se nalazi na -> Game Dev 101 .

Ove godine imamo priliku da uđemo u svijet kreiranja igara sa Mišom Vukčevićem.

Jedan od tvoraca video igre „Bleak Faith – Forsaken” (Sumorna vjera: Odbačeni), Mišo Vukčević, biće naš gost koji će održati radionicu i objasniti sve što vas zanima u vezi sa kreiranjem video igara.

Ova igra, prvi crnogorski projekat u oblasti razvoja video igara, oduševila je svjetsku gaming zajednicu.

Mišo Vukčević je glavni developer, koji je zadužen za umjetnički dio, za lore (mitologiju) i dizajn zvuka.

✅  Radionica će biti na engleskom jeziku.

✅  Broj mjesta je ograničen na 20

✅  Naravno, radionica je BESPLATNA

⏱️ Datum i vrijeme: 28. i 29. jul od 18 do 20 h (oba dana)

📍 Mjesto: onlajn

Na radionici će biti riječi o svim stvarima vezanim za razvoj video igara. Ukoliko vas interesuje proces razvoja igara, želite poboljšati svoje dizajnerske vještine, naučiti nove vještine ili želite kreirati svoju prvu igru, došli ste na pravo mjesto!

 

 

“Tvoja vjera će odrediti tvoju sudbinu” je poruka video-igre pod nazivom “Bleak Faith: Forsaken” (“Sumorna vjera: Odbačeni”), čiji su tvorci dva Podgoričanina – Mišo Vukčević i Mirko Stanić.

Ono što je zanimljivo, jeste da se u igri mogu prepoznati crnogorske planine i arhitektura podgoričkog naselja Blok V.

 

 

Naš gost, Mišo Vukčević, bio je reprezentativac Kipra u košarci u mlađim kategorijama, igrao kao mlad i za Apoel (Prvoligaša Kipra), gdje je živio skoro deset godina. Na osnovu sjajnih školskih rezultata dobio je punu akademsku stipendiju da studira u Americi. Tamo je završio Likovnu akademiju i Ekonomiju na Davidson koledžu u Sjevernoj Karolini.

Ali za oblast video igara, ipak nema formalno obrazovanje, što ga nije spriječilo da se upusti u kreiranje jedne igre.

“Najveći izazov tokom mog obrazovanja bilo je učenje o industriji iz koje nemam formalnu obuku. Video igre su došle kao neki prirodni korak poslije bavljenja umjetnošću i arhitekturom, ali ništa od toga nije bilo dostupno za učenje na Davidson koledžu”, kazao je Mišo u jednom intervjuu.

Vukčević, koji se cijelog života bavi tradicionalnom umjetnošću, u projekat kreacije video igre krenuo je bez ambicije da ima finansijsku korist, već da bude insprativan za društvo. Više od tri godine, Vukčević je zajedno sa Mirkom Stanićem radio na projektu i po 20 sati dnevno, a nije izostala ni nagrada Mega grant.

Trenutni svjetski trend „early access“, igra ”Bleak Faith” će zaobići, jer kako kaže Vukčević, to je avantura kroz misteriju i jedini način da se istinski osjeti takva priča upravo jeste bez ikakvog prethodnog utiska.

Otkrijte vježbom vođen, pristup kreiranju video igara koji uključuje dizajn igara, umjetničko vodstvo, 3D modeliranje i animacija, dizajn zvuka i kompjutersko programiranje.

Na radionici ćete preko primjera popularnih igara, ilustracija tehnika dizajna i vježbi ojačati svoje razumijevanje kako sistemi igara funkcionišu.

Ostali kursevi