Informacije o kursu

Nivo:

Srednji

Početak:

15. decembar

Trajanje:

Do 8 sedmica

Broj polaznika:

Do 15

Prijave do:

11. decembra

Predavač:

Stevan Čakić

Cijena:

Završen

Prijavi se

Backend NodeJS (v3)

Plan i program

Node.js je otvoreno, višeplatformsko, JavaScript runtime okruženje koje izvršava JavaScript kod izvan veb pretraživača. Node.js omogućava programerima da koriste JavaScript za pisanje alata komandne linije i za skriptovanje na strani servera – pokretanje skripti na strani servera za stvaranje dinamičkog sadržaja veb stranice prije nego što se stranica pošalje korisničkom veb pretraživaču. Prema tome, Node.js predstavlja paradigmu „JavaScript svugdje“, objedinjujući razvoj veb aplikacija oko jednog programskog jezika, umjesto različitih jezika za skripte na strani servera i klijenta.

Iako je .js standardno proširenje naziva datoteke za JavaScript kod, naziv „Node.js“ se u ovom kontekstu ne odnosi na određenu datoteku i samo je naziv proizvoda. Node.js ima arhitekturu vođenu događajima sposobnu za asinhroni I / O. Ovi izbori za dizajn imaju za cilj optimizaciju propusnosti i skalabilnosti u veb aplikacijama sa mnogim operacijama unosa / izlaza, kao i za veb aplikacije u realnom vremenu (npr. Programi za komunikaciju u realnom vremenu i igre u pretraživaču).

Distribuiranim razvojnim projektom Node.js ranije je upravljala Node.js Foundation, a sada se spojio sa JS Foundation da bi se osnovala OpenJS Foundation, što je omogućeno programom Collaborative Projects Linuk Foundation.

Korporativni korisnici softvera Node.js uključuju GoDaddi, Groupon, IBM, LinkedIn, Microsoft, Netfliks, PayPal, Rakuten, SAP, Voker, Valmart, i Amazon Veb Services.

Za ovaj kurs potrebno je solidno poznavanje programskog jezika JavaScript i kreiranje veb aplikacija. Poželjno je i osnovne poznavanje baza podataka.

Po završetku kursa kandidati će raditi na realnom projektu u timu.

Ostali kursevi

Preuzmite plan kursa: Plan kursa Uvod u programiranje Da li je ovaj kurs za vas? Svako ko ima
.
Preuzmitet plan i program kursa Plan i program Pročitati pojašnjenja i napomene na samom kraju teksa. U okviru
.
Plan radionice (klik) Ovog puta imamo posebnog gosta: naš prijatelj Mat koji je prije svega radio za Epic
.